Vikten med motion

Home > Hundar > Vikten med motion

Vikten med motion

Article 13

Precis som för människan, är motion en utlösande faktor till välbehag och träning utsöndrar kemiska substanser i kroppen som får de flesta individer att må bra. En hund behöver daglig motion oavsett storlek eller ålder. Många små raser är betydligt mer livliga än stora som exempelvis Berner sennerhundar. De går mest och lunkar medan en liten tax kan vara på hugget när som helst.

Gör promenaden rolig
Även när det bara handlar om en vanlig promenad är det bra att hunden får göra mer än bara springa av sig. Gå till hundgården så att den får leka med andra hundar, göm saker under tiden och låt den leta upp godisbitarna efteråt. Kommunicera med den när ni är ute och går och varva gärna spring och gång om vartannat. Ta gärna en runda där det går flera andra hundar så att den får någon att hälsa på och saker att lukta på. Hundar föredrar grönområden med lantlig känsla än att bara promenera på asfalt. Dessutom är det säkrare att släppa den på fält och gräsmattor då den gärna far omkring och slänger sig till höger och vänster. Asfalt och hårda underlag kan skada den.

buzstores