Öppna eget hunddagis

Home > Hundar > Öppna eget hunddagis

Öppna eget hunddagis

Har du funderat på att skaffa dig ett eget hunddagis? Roligt! Att få umgås med hundar hela dagarna är naturligtvis väldigt kul för den som älskar de fyrbenta pälsbollarna, men för att öppna ett hunddagis krävs det både kunskap, erfarenhet och en startbudget att komma igång med. Utöver kunskap om hundar i sig behöver du även veta hur du rent praktiskt ska gå tillväga, vilka krav som kommer att ställas på dig och om du behöver någon specifik utbildning.

Vi börjar med att titta närmare på de krav som myndigheterna kommer att ha på den som vill starta hunddagis. Förr krävdes det inte mer än att du själv hade både drivet och önskan, men idag behöver du tillstånd. Det första du måste säkerställa är att lokalen du har är godkänd av miljöförvaltningen. Det är också till miljöförvaltningen du kan vända dig om du vill ha råd och tips på vad som kommer att krävas. Förvaltningen finns där för att hjälpa dig, inte döma. Utöver en godkänd lokal måste du också se till att ha en utbildning, något som förr inte krävdes. Du kan antingen välja att läsa din utbildning i skola eller på distans om du önskar. Glöm inte bort att även kika på vilka regler som Jordbruksverket har satt upp gällande den här verksamheten.

Skaffa lokal och ha en bra budget

Sen finns det naturligtvis även en hel del praktiska saker som du behöver ta tag i för att din verksamhet ska kunna komma igång. Du behöver se till att du har en bra budget. Om du inte har möjlighet att spara ihop pengarna själv, vilket kan vara väldigt svårt och tidskrävande, kan du använda dig av Capcito för att ansöka om ett företagslån. Hur mycket du behöver beror på ett flertal olika faktorer, till exempel vad hyran för lokalen kostar, driftkostnader, inredning m.m.

Ett bra sätt att skaffa sig inspiration är att titta närmare på de hunddagis som redan finns idag. Det kan du enkelt göra genom att besöka platserna och titta på deras rutiner, ställa frågor eller få lite tips på vägen. Titta också på de mest populära hunddagis som du har i närheten. Orsaken till detta är för att du ska kunna säkerställa att platsen du har valt faktiskt är lämplig för just ditt ändamål. Du behöver se till att det verkligen finns ett behov av ett hunddagis där du väljer att placera dig. Här kan det också vara bra att titta på kommunikationsmöjligheterna. Du vill att dina kunder ska ha det så enkelt som möjligt att kunna lämna och hämta. Om det blir för svårt är risken stor att du inte får den kundkrets som du behöver och vill ha, eller hur?

buzstores