Kläder för hundutställning

Home > Hundar > Kläder för hundutställning

Kläder för hundutställning

När du ställer ut din hund på en hundutställning och visar den i ringen för domaren är det bra om du ser proper och fin ut. Dina klädval kan spela roll för hur du och din hund upplevs i ringen. Det ska vara helt, rent, propert och lagom elegant. Det är också viktigt att du känner dig bekväm i dina kläder eftersom det påverkar din hållning och utstrålning, vilket i sig påverkar hunden.

Kläder för nybörjaren

Det är ingen domare i världen som begär att en nybörjare på en mindre och inofficiell utställning ska komma klädd som en professionell hundhandler med tight klänning, kavaj eller mycket eleganta kläder. Innan du vet om utställning är något du och hunden får blodad tand på är det bättre att hålla det enkelt. Ett par snygga, hela och rena jeans fungerar perfekt, så länge de sitter bra och ser ut som vanliga byxor ska göra. Du hittar många olika jeansmärken och snygga modeller hos AFound.se, dessutom till väldigt bra priser så du kan köpa ett par i reserv också. Ett par jeans och en skjorta eller tröja fungerar utmärkt till en början men tänk på att det är hunden som ska synas bäst, inte du. Ha därför inte kläder som avviker för mycket eller fångar för mycket uppmärksamhet. Försök ha enhetliga färger, så lite mönster som möjligt och välj färger som gör att hunden syns, inte göms.

Vanliga misstag

En domare ser till ekipagets helhet om två hundar visar sig jämbördiga. Det är också vanligt att många som har ställt ut några gånger klär sig på ett visst sätt för att chansa på att domaren kommer att titta mer på dem. Undvik lösa och fladdriga kläder och skor med hög klack. En klack kan skada en liten hundtass ganska allvarligt om det vill sig illa. För att ge ett propert intryck bör du som kvinna undvika alltför korta kjolar, du ska kunna böja dig framåt utan att hela utställningsområdet får se vilken färg du har på trosorna. Ha heller inte för djup urringning och om du har en stor byst, se till att ha en stadig BH som håller bysten på plats när du springer runt i ringen med hunden. Onödigt mycket smink är också helt bortkastat, försök satsa på en mer naturlig look även om du givetvis kan ha en konstnärlig och fin frisyr om du vill. Det viktiga är att du är hel och ren, proper och tillräckligt klädd.

Större utställningar

På större utställningar ställs det oftast mer krav på handlerns klädsel. Det finns inga direkta klädregler men den sociala koden säger att ju större och finare utställning, desto elegantare klädsel. Även om det är eleganta finkläder ska du kunna röra dig i dem och en väldigt kort kjol kan åka uppåt medan du springer. Välj kläder med förstånd så kommer du att göra din fina hund rättvisa.

buzstores