Res säkert med din hund

Home > Hundar > Res säkert med din hund

Res säkert med din hund

Vi är många som drömmer om en egen hund, men inte alla har turen av att kunna skaffa sig en. Att ha hund kräver mycket pengar, men främst så kräver hunden mycket tid. Trots det är det fler som ser fördelarna med hundsällskap än de få nackdelar som finns och hunden blir snabbt en del av familjen och behandlas således även som en familjemedlem. Det betyder inte bara att hunden får uppmärksamhet och kärlek, utan även att hunden hänger med i vardagen på det absolut mesta.

Majoriteten av alla hundägare reser någon gång tillsammans med sin hund. Att resa behöver inte betyda att ni flyger iväg på semester tillsammans, utan kan lika väl betyda att ni är ute och åker med bil, båt eller tåg. När man reser med sin hund är det otroligt viktigt att man tänker på säkerheten precis på samma sätt som man tänker på säkerheten när det kommer till en själv eller kanske till och med ett barn. I denna text får du veta hur du reser säkert med din hund på både buss, flyg och med bil.

[b]Bil[/b] – Att åka runt tillsammans med sin hund i bilen är väldigt vanligt och något som många gör dagligen. Här behöver hunden sitta lika säkert som ditt barn i Britax senaste bilbarnstol eller som du själv gör. Du kan antingen välja att ha hunden fastspänd med ett så kallat hundbälte som du knäpper fast i bilstolen eller så kan du placera hunden i bagageutrymmet. Kom då ihåg att det måste finns en ordentlig bur anpassad till hundar.

[b]Buss[/b] – Precis som att resa med bil är det många som reser tillsammans med hunden på bussar. Även detta sker varje dag. En stor hund behöver ha möjlighet att få lägga sig ner på golvet alternativt sitta upp. En liten hund kan med fördel ligga i ditt knä, men kom ihåg att då befinna dig på delar av bussen där hundar är accepterade. Naturligtvis ska hunden ha koppel på sig.

[b]Flyg[/b] – Allt fler människor börjar att ta med sig sin hund när man beger sig av till andra länder, t.ex. på arbetsresa eller på semester. När du flyger med din hund är det betydligt fler saker som du måste tänka på än om du åker en sväng till köpcentrumet med bilen en vardagseftermiddag. Om din hund är av större slag kommer den att få resa i kabinen. Kom då ihåg att du har en ordentlig hundbur där hunden har tillgång till vatten och en skön filt. Vissa mindre hundraser och valpar äldre än 8 veckor kan i vissa fall få resa inne i planet. I dessa fall måste dock hunden resa i en hundväska och får alltså inte vara lös på planet.

buzstores