När hunden blir deppig

Home > Hundar > När hunden blir deppig

När hunden blir deppig

Article 12

Även hundar kan få en depression ibland och inte sällan har det faktiskt att göra med ägaren. Kanske man har varit för ignorant mot sin hund eller inte stimulerat den tillräckligt. När en hund är deprimerad är det inte samma sak som att gå undan och dra öronen åt sig eller lägga svansen mellan benen. Om en depression istället skulle vara på gång, kan man se hunden ligga hela dagen utan att direkt verka glad. Den kan sluta äta också och helt enkelt bara gå in i sig själv. Har man hamnat där är det viktigt att göra något drastiskt, annars kan detta gå över i ett kroniskt beteende som gör din hund svagare och sjukare.

Håll koll på om din hund sover extra mycket eller inte vill äta. Sedan är det oerhört viktigt att få den att komma igång med livet igen. Ta med den på hundkurser, låt den träffa andra hundar, träna tricks och umgås mycket med den. Dalta inte med den för att uppmuntra beteenden utan se till att ha kul istället och avsätt betydligt mer tid för den. Vad skaffade man annars en hund till, eller hur?

buzstores