Ögonkontakt med hund respektive varg

Home > Hundar > Ögonkontakt med hund respektive varg

Ögonkontakt med hund respektive varg

Article 11

Vargen och hunden är alltså mycket nära släktingar. Trots det har de en stor skillnad och det handlar om deras sätt att reagera inför ögonkontakt med andra individer.

Hur vargen reagerar
När en varg blir sedd i ögonen kan det gå otroligt fel, det vet folk som råkat ut för dem i djurparker eller i skog och mark. Vargar tror att du utmanar dem när du stirrar den blint i ögonen och då kan den gå till angrepp. Det finns dock andra sätt du kan använda om du skulle möta en varg i skogen.

Hur hunden reagerar
Tvärtom vad vargen gör när den blir sedd i ögonen, så är ögonkontakt mellan människa och hund mycket viktigt. Däremot kommer vargens ursprung fram i hunden då och då, vilket gör att man aldrig bör se en ilsken hund i ögonen, då man riskerar att själv bli ett offer i situationen. Däremot vill hunden gärna titta dig i ögonen under normala förhållanden eftersom den är expert på att tolka dina gester och miner. Genom att se dina ögon får hunden reda på en hel del. Den kan nämligen tolka människans humör och vilja genom att utforska blicken.

buzstores