Hundars olika beteenden

Home > Hundar > Hundars olika beteenden

Hundars olika beteenden

Article 10

Människan kan kommunicera enkelt med ett språk men tyvärr kan hundar inte tala. Dock förstår de en hel de ord och kan få ett gediget ordförråd bara man pratar med dem ofta. En hund försöker också tala om för dig hur den känner men detta är inte alltid så enkelt att tolka. Här följer några typiska beteenden hos hundar som du kan anteckna.

Morrning
Detta kan ha två betydelser. Ofta är hunden ilsken och vill markera att den är herre på täppan eller också är det en demonstration av glädje, vilket faktiskt sker ganska ofta när hunden är uppspelt och inte vet hur den ska bete sig. En morrning kan också visa tecken på att en fara närmar sig.

Svansen mellan benen
När hunden har svansen mellan benen betyder det ofta att den skäms, vilket också kan ta andra uttryck eller är rädd för något.

Sätter nosen i skrevet på folk
Detta är inte ett speciellt roligt beteende, i alla fall inte för människan som rodnar och vänder bort huvudet. Men faktum är att hunden hälsar på det här sättet. Det är deras sätt att ta reda på ålder, kön, status, styrka och annat som vi människor berättar med rösten eller med klädstilen.

Skäller när du kramar andra människor
Många tror att hunden är sur för att du inte håller på med den istället men denna avundsjuka är feltolkad. Ofta har det istället att göra med att nära kroppskontakt innebär en konflikt för hundar och då försöker de avvärja den.

Upp med rumpan
Varför sticker hundar upp sin rumpa när man hälsar på dem? Jo, i hundvärlden är detta en artighetsfras som innebär att den berättar om sig själv. I vissa fall kan man faktiskt ana samma beteende hos folk…

buzstores