Vad göra om omplaceringshunden är argsint?

Home > Hundar > Vad göra om omplaceringshunden är argsint?

Vad göra om omplaceringshunden är argsint?

Article 4

Ja, detta kan få stora konsekvenser som inte alltid är roliga. Om du vänder dig till seriösa hundhem som Hundstallet, brukar du vanligtvis få den information som är väsentlig innan du adopterar hunden. Om man då vet med sig att hunden är rädd eller ogillar barn, får man reda på det så snart som möjligt – redan innan man hämtat den.

Men om nu detta inte har skett och man helt plötsligt står där med en ilsken och aggressiv hund; vad göra!?

Försök identifiera ilskan
En arg hund är en rädd hund. Vad den är rädd för är viktigt att veta så att man kan göra något åt det. Ju mer du vet om hundens förflutna, desto mer kan du förändra men om du inte vet något alls är det bra om du själv är så lugn och saklig som möjligt. Försök att se när och var hunden reagerar och om det finns andra individer inblandade. Hunden kan vara rädd för en viss typ av personer eller situationer och då är det bra att undvika dem och sakteligen lära upp hunden hur den ska handskas med dem. Att ta hjälp av en hundpsykolog kan också vara en idé.

buzstores