Att tänka på när man vill adoptera en hund

Home > Hundar > Att tänka på när man vill adoptera en hund

Att tänka på när man vill adoptera en hund

Article 3

Funderar du på att ta hand om en omplaceringshund? Då kan det vara viktigt att ta del av några råd innan du beslutar dig. Först och främst, se alltid till att du vet var hunden kommer ifrån. Det brukar hundhemmet ha koll på men om hunden mot all förmodan skulle vara en hittehund, kan det vara bra att höra sig ordentligt för om hunden har problem eller är ilsken. Vissa herrelösa hundar importeras från utlandet som exempelvis Spanien eller Portugal, då det tyvärr springer omkring många hemlösa djur där. En del av de hundarna har ett jobbigt förflutet som dessvärre inte uppdagas lika lätt som om ni hade valt en svensk herrelös vovve.

Man vet då inte vilka vaccinationer eller sjukdomar den kan ha och i värsta fall kan man komma hem med en hund som orsakar fler problem än man hade trott. Visserligen är det lätt att tycka synd om de små liven när man ser dem, men för ditt och din familjs bästa gör ni rätt i att adoptera en hund som man vet lite mer om. Hundhemmen brukar ta hänsyn till hundens egenskaper och dess förflutna för att kombinera dem med rätt familj.

buzstores