Vad vill man ha sin hund till?

Home > Hundar > Vad vill man ha sin hund till?

Vad vill man ha sin hund till?

Article 2

När man väl bestämt sig för att skaffa en hund, ska man fundera över vad man helst vill ha den till. De allra flesta vill ha en hund för sällskap och detta sker mer och mer. Även ensamhushåll har blivit mer benägna att köpa en hund till sig själva för att skapa en roligare vardag. Det läggs också alltmer pengar på hundar och man ska veta att det inte är några småsummor det handlar om.

Vad människan behöver av hunden
En människa eftersträvar att få så mycket vänskap och samarbetsförmåga av en hund det bara går. Ofta vill man använda hunden till ändamål som jakt eller service men inte sällan rör det sig bara om att få en vän. Man vill att hunden ska lyda och förstå minsta gest samt vara med på noterna när det vankas träning eller lek. Den ska alltså vara en hjälpreda i vardagen.

Vad hunden behöver av människan
Hundar är mycket personliga djur som kräver en hel del av sina ägare. Därför är det rent djurplågeri om man skaffar sig en hund utan att bry sig om den. Vovvar behöver mental stimulans och kärlek på samma gång. En hund tycker om att lyda sin ägare och blir frustrerad när den blir ignorerad. Då kan det hända att den pockar på uppmärksamhet så till den milda grad att den blir odräglig och det är ingen annans fel än ägarens. Träna med din hund varje dag, undvik att titta på mobiltelefonen varje gång ni går ut och lek med den samtidigt som ni tränar sök, spår eller vad det nu må vara. Hundar är lite som barn; de vill ha kul under tiden de jobbar.

buzstores