Glädjen att ha en hund

Home > Hundar > Glädjen att ha en hund

Glädjen att ha en hund

Article 1

Det är inte konstigt att fler och fler människor skaffar hund idag. Visserligen har hunden alltid funnits vid människans sida men numera blir den verkligen en ny familjemedlem att räkna med. Det har varit många diskussioner om huruvida man bör skaffa hund eller inte på grund av ekonomin och alla pengar som måste ut när man har en hund i familjen, men det verkar dock inte bekomma människor längre. Trots detta vet alla med sig att det är mycket dyrt att äga en hund, speciellt när alla veterinärkostnader gör sig påminda. Folk skaffar vovvar som aldrig förr och till och med ensamma unga personer som bor i lägenhet och inte är stormrika väljer att ta hand om en hund, oavsett storlek.

Vad gör hunden till människans bästa vän?
Hundar är djur men ändå relativt mänskliga varelser som man känner att man har ett utbyte av. De känner empati och är alltid glada att se dig oavsett om du är en idiot eller inte. Har du varit arg så är detta fort glömt. För hunden är du den bästa människan i världen och den lojaliteten kanske man inte ens känner med andra människor. Detta gör att många faktiskt hellre har en hund som “partner” än en person.

För övrigt är det samarbetsförmågan som gör att hunden har kommit att betraktas som människans bästa kompis. Man kan träna med dem och de kan utgöra en fantastisk hjälp i samhället i övrigt. Tänk bara på deras enastående förmåga att hjälpa polis och militär eller att stödja handikappade och gamla, sjuka människor genom att vara läshundar eller blindhundar osv.

Hundar i tjänst
Att hunden är en hjälpreda när nöden kallar är inget nytt under solen. De används för att nosa upp narkotika, de hjälper till att hitta människor när brott har begåtts, de kan förvarna vid olika sjukdomstillstånd och de nosar upp vilt på löpande band. Faktum är att hundarna själva älskar att arbeta med människan. Att få beröm när man har gjort något bra vill alla individer och så även hundar.

Förr var det främst inom militären eller polisen som hundar kallades in för att hjälpa till men numera har man även funnit vikten av att umgås med hundar och kan på så vis underlätta depressioner, Alzheimers och ensamhet bland sjuka och svaga genom att låta hundar agera som vänner.

buzstores