Att jobba med hundar

Home > Hundar > Att jobba med hundar

Att jobba med hundar

Är du en ambitiös hundägare som har studerat alla böcker och gått på alla kurser kanske det har slagit dig någon gång att du skulle vilja hjälpa andra på olika sätt med dina kunskaper. Det är inte alla som har tid eller ork att sätta sig in i hundars psykologi eller fysiologi, och då kan det vara bra att ta in en expert som ger goda råd och hjälper en att tolka hundens signaler. Ibland är det nämligen inte lätt att vara hundägare. Man tror att man känner sin hund, men missuppfattar varandra ideligen. Ett enkelt problem kan snabbt bli stort om man inte tar tag i det direkt. En rädd och missförstådd hund kan bli en farlig hund. Vi diskuterar vilka tjänster som det kan vara bra att erbjuda till sin omgivning och samtidigt tjäna in lite extrapengar. Vi diskuterar också hur man går till väga.

 

Bli hundcoach

Om du är pedagogisk och duktig på att ge råd till hundägare så kan det vara en god idé att bli hundcoach med hjälp av en utbildning. Detta kan man bli om man går på naturbrukslinjen på gymnasiet. Om man redan har gått gymnasiet så får man söka till sig någon privat utbildning, till exempel på Hundens hus i Stockholm eller Alma Mater hundakademi i Bräcke. Det kan också naturligtvis vara så att man är självlärd inom hundträning. I det fallet så kanske det räcker med att komplettera sina kunskaper med enstaka kurser. En hundcoach kan jobba på flera olika sätt, exempelvis med fysiska möten med hund och ägare i hemmet, eller med rådgivning via telefon och videosamtal.

Bli ledare

Att vara ledare för en hundklubb eller hundkurs är ett bra extrajobb vid sidan av studier eller en annan huvudsaklig sysselsättning. I det här jobbet leder man en grupp med hundekipage i exempelvis lydnad, sök eller agility. Om det inte finns någon hundklubb på orten kanske du kan starta upp en egen liten verksamhet. Det behövs inte så mycket för att starta upp en liten agilityverksamhet eller ett sökspår. För den som har tänkt extraknäcka som ledare kan det vara ett bra val att bli lättföretagare och ta hjälp av ett företag att skicka fakturor. På det viset slipper man all administration som uppkommer när man startar eget företag.

Bli hundfrisör

Om du har en långhårig hund har du säkert redan en hel del kunskap i hur man sköter om och klipper hundars päls. För att bli hundfrisör så kan man gå privatkurser, till exempel kan man gå en 18-dagarskurs på Hundens hus i Göteborg. Life 4 you i Tyresö erbjuder en onlinekurs för att lära sig grunderna i hundklippning. Det finns även en utbildning på Dog planet i Stockholm som erbjuder en åttaveckorskurs med heltidspraktik och lärlingsplats.

buzstores