Att finansiera ett hundköp

Home > Hundar > Att finansiera ett hundköp

Att finansiera ett hundköp

Att skaffa hund medför inte enbart ett stort socialt ansvar, det medför också stora kostnader för bland annat försäkringar, tillbehör, mat, veterinärbesök med mera. Vissa raser är dessutom väldigt dyra att köpa, och därför skulle man kunna finansiera köpet genom att ta ett snabblån.

 

Finansiering av köpet

 

Det finns en mängd olika långivare som lånar ut pengar till privatpersoner, även mindre summor pengar med kort återbetalningstid. Men även ett litet lån kan kosta mycket i ränta, så var noga att jämföra olika långivare för att ta reda på vilket lån som passar just dig. Ett oplanerat inköp kan visa sig vara det rätta i längden, men kan för stunden kännas bekymmersamt. Det kan därför vara till stor nytta att ta hjälp av en jämförelsesite; ett företag som gör jobbet med att jämföra långivare åt dig.

 

Ett exempel på en jämförelsesite som funnits på marknaden sedan länge är Zmarta.se. Det är en oberoende part som erbjuder en rad olika tjänster när det handlar om privatekonomi. Zmarta, som ingår i Zmarta Group, finns både i Sverige och i grannländerna Norge och Finland, de hjälper till med allt från privatlån och försäkringar till elavtal, kreditkort och/eller sparande. Och de gör det utan kostnad. Så varför betala hög ränta, använda fel sorts kreditkort eller teckna en onödigt dyr försäkring när du kan ta hjälp med att hitta rätt lösningar för det du planerar att spendera pengar på?

På Zmartas hemsida kan du få information, tips och råd om olika sorters försäkringar, bland annat för husdjur, samt om sparande, företagslån, privatlån, bolån, räntor, låneförmedlare, kreditkortsföretag med mera.

Glöm inte att teckna en försäkring

Även när det gäller hundförsäkringar finns det flera olika försäkringsbolag att välja mellan. Också i detta avseende kan det var en god idé att ta hjälp av en jämförelsesite, för att hitta rätt försäkring till just dig och din hund. Det fungerar på samma sätt som vilken annan jämförelsesite som helst.

En hundförsäkring ersätter eventuella kostnader vid oväntade händelser, som exempelvis skador och sjukdomar. Det är bra att teckna försäkringen så tidigt som möjligt, då en djurförsäkring täcker

kostnaderna för undersökning, behandling och vård hos veterinär som orsakats av olycksfall eller sjukdom. Kostnaden för detta är oftast mycket hög, då djurvård inte finansieras genom skatter så som vården för människor gör. Det kan också vara en god idé att teckna en livförsäkring för din hund, vilken kan ge dig viss ersättning om din hund dör på grund av sjukdom eller olycksfall.

Fördelar med att använda en jämförelsesite

Om du använder en jämförelsesite för lån räcker det att skicka in en enda ansökan, men du får svar från flera olika banker. Ansöker du däremot direkt till ett låneföretag får du svar endast från just det företaget. Detsamma gäller för försäkringar – fyll i det du söker på nätet så letar siten upp de bäst resultaten som du sedan kan gå igenom i lugn och ro. Du sparar både tid och kanske pengar på att ta hjälp av olika jämförelsesiter, istället för att skicka individuella ansökningar och förfrågningar till respektive företag.

buzstores